Sectors estratègics

Logística

Titol
Titol

El sector logístic gaudeix d’una important creació d’empreses al territori gràcies sobretot a la posició estratègica en la comunicació i en el transport de mercaderies tant per la proximitat amb França i amb Barcelona com per les seves infraestructures.

Les principals empreses logístiques estan instal·lades al CIM la Selva i a l’àrea urbana de Figueres. A més, cal destacar el desenvolupament per fases del projecte Logis Empordà/Logis intermodal el Far-Vilamalla on es preveu s’instal·lin a mig termini importants empreses del sector logístic.

Sistema industrial

Titol
Titol

En el sector industrial destaquen les indústries de bens d’equipament mecànics i elèctrics que afavoreixen les sinèrgies entre  les diferents empreses aportant una cadena de valor al territori que fa  molt atractiva la instal·lació de noves  companyies del sector.

Es tracta d’un sector de gran diversitat, plenament consolidat i amb un forta tradició a la zona. En els darrers anys s’ha realitzat un considerable esforç per impulsar la competivitat d’aquest teixit empresarial promovent la innovació i la internacionalització de les empreses.

Indústria alimentària

Titol
Titol

La indústria alimentària és el segon àmbit sectorial en importància del territori amb índexs de facturació i d’exportació en continu creixement.

Amb la implementació i consolidació d’importants grups empresarials, un altre aspecte destacat és l’aposta pel producte agroalimentari de qualitat com ho prova l’existència de dues Denominacions d’Origen Empordà de la vinya i l’olivera així com la IGP de la Poma de Girona. A més cal destacar la rellevància creixent del  sector de la restauració amb diversos establiments que han aconseguit situar-se com a referents de la cuina a nivell mundial.

Indústria de la salut i ciències de la vida

Titol
Titol

En el sector de la indústria de la salut i ciències de la vida, el territori compta amb importants  empreses farmacèutiques amb alts índex d’internacionalització.

Disposem d’una indústria farmacèutica potent que compta amb segells de qualitat reconeguts a tot el món. A més, el sistema de sanitat i els grans hospitals i clíniques del territori actuen de tractores en la innovació en productes farmacèutics i tecnologies mèdiques.

Turisme

Titol
Titol

Girona i Figueres són territoris d’una forta tradició turística. Es tracta d’un sector afavorit per la situació estratègica a prop de la frontera i pel desenvolupament de la Costa Brava, una de les principals zones turístiques de Catalunya.

D’altra banda, la diversitat de paisatges i l’extensa oferta d’activitats culturals i d’oci, fan que sigui un territori que gaudeix d’una elevada qualitat de vida i li atorga un gran potencial per consolidar el seu posicionament. Les dues ciutats compten a més amb pols d’atracció turística molt forts com el Barri Vell de Girona o el Teatre- Museu Dalí de Figueres.

Logos
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR