Zona Figueres

Sistema urbà de Figueres

Figueres és la capital de l'Alt Empordà, situada a l'extrem nord-est de la Península Ibèrica, i a només 25 km de la frontera amb França, 55 km de Perpinyà i, en direcció sud, a 35 km de Girona i 135 km de Barcelona.


Situada al centre de la plana empordanesa, Figueres compta amb un entorn privilegiat on podem trobar-hi algunes de les millors platges de la Costa Brava i un ric territori on el mar i la muntanya es fonen en un perfecte equilibri. Figueres, però, és reconeguda internacionalment per una de les més destacades figures de la pintura, el geni Salvador Dalí.

Aquesta va ser la seva ciutat natal i va regalar-li un dels museus més importants del sud d'Europa, el Teatre-Museu Dalí, pel qual passen cada any més d'un milió de visitants.

Figueres presenta també un nucli comercial ric i divers. Tot i que la seva activitat econòmica es concentra principalment en el sector serveis, amb els nuclis urbans de l'entorn configura una trama urbana complementària, on els nombrosos polígons industrials contribueixen a diversificar l'activitat del territori.

Figueres se situa com l’última gran ciutat i nucli industrial previ a l'entrada a l'estat francès, i per tant es converteix en una magnifica porta d'entrada a Europa. Aquesta privilegiada situació es veu complementada amb una important xarxa de comunicacions, tant ferroviària com vial, que l'apropen al món.

Logos
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR