Zona Girona

Sistema urbà de Girona

Girona és el centre d'un territori situat en l'extrem nord-est de la Península Ibèrica, a només 65 km de la frontera amb França (100 km de Perpinyà) i a 100 km de Barcelona.


Girona està envoltada d'un territori variat i complex que es caracteritza per una alta riquesa paisatgística, amb conreus agrícoles, sistemes boscosos i una densa xarxa fluvial.

Girona, amb els municipis del seu entorn, constitueix una àrea urbana molt consolidada i de les més potents del conjunt català, tant per la seva localització com per un atractiu creixent derivat del seu procés de renovació i expansió, que l'ha transformat tant físicament com funcionalment. Això li permet aprofitar les rendes de localització en relació a Barcelona, tot situant-se a la distància necessària per no quedar absorbida per la continuïtat física de la regió metropolitana, però al mateix temps suficientment propera com per participar dels seus impulsos, i fins i tot assolir centrar la integració entre els mercats residencials i laborals de Girona i Barcelona.

Com a capital de la província, Girona encapçala un territori policèntric amb una xarxa densa de petites ciutats que dinamitzen econòmicament i socialment aquest espai, i suposen un atractiu afegit a la ciutat.

Girona se situa en el pas de moltes de les principals vies de comunicació, tot convertint la ciutat en un node dins del corredor mediterrani. La xarxa d'infraestructures de Girona apropa la ciutat als territoris, i la converteix en un punt ideal per a l'entrada als mercats catalans, espanyols o europeus.

La centralitat i atractivitat econòmica de Girona està reforçada per un conjunt d'equipaments i serveis que representen una aposta estratègica i de projecció local, nacional i internacional.

Logos
Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR